lördag 23 januari 2010

Fffölåt ....

...usch vad simpel och lumpen jag känt mej sen mitt förra inlägg . Redan dagen efter var det så plogat och fint att EnVilsen kunde ila med lätta fjät längs stadens trottoarer igen .
Men då slog det mej , som en bomb rakt in i min ömma själ att ( blunda nu ni som inte klarar vissa hårda ord )
- Va faan går jag omkring och gnäller om ? Några usla sketna oplogade trottoarer och gator , när folk kämpar för sina liv på Haiti . Där så många människor dött och blivit skadade och över en miljon människor är hemlösa . Jag skäms och det tänker jag fortsätta med . Så förlåt mej i min enfald och egoism , förlåt !

Alla mina tankar går till de tappra på Haiti !

Love/Lotta

9 kommentarer:

Lotta sa...

Hej tjejen!
Jag förstår precis vad du menar, allting som annars känns så jobbigt och bökigt blir till - ingenting! Vad är väl våra små problem här hemma, vi som bor i ett tryggt och härligt land. Arma stackars människor, vad de lider. Man vill så gärna hjälpa!!!!

Stor kram till dig!
Lotta

Lisas torp sa...

Jag kan känna igen mej i din känsla här! Visst - man gnäller och håller på om småsaker, kan man tycka....men ingenting är ju proportionerligt liksom...tänker man på Haiti, så finns ju egentligen ingenting att jämföra med, så fruktansvärt som de har det!
Men lite gnäll är ändå mänskligt ibland......!

Ha nu en fin lördagskväll!
Kram
Lisa

LenaS sa...

Men du man ska inte jämföra sig och sina känslor med andra, det är vidrigt tragiskt det som hänt på Haiti men det hjälper kanske inte när man själv känner sig lite off. Jag längtar massor till våren och jag behöver vårtänkandet för att överleva dessa årets första tunga månaderna ;o)Alla gnäller vi lite ibland och det är männsligt som nån annan skrev ;o)

Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Annas skattkammare sa...

Ja ibland slås man av det- vad har man att gnälla över egentligen.. tänk så fruktansvärt det är där på Haiti- jag kan inte ens föreställa mig..
Ha en skön söndag
Kram /Anna

Sarah sa...

Inte skall Loppan skämmas!!! Men visst tänker vi mycket på alla stackare i HAITI! Det går inte att föreställa sig vad de går i genom där. Men man kan göra som jag och många andra, skänka en slant och tankar till människorna där. Man kan inte gå omkring och känna att man inte kan klaga på sin egna tillvaro för att andra har det sämre! Så sluta skämmas nu lilla Loppan och njut av att det är plogat ute! Kram

Tidsmästarinnan sa...

Hej Lotta!
Jag känner igen mig så väl... har gått och muttrat hela veckan över att vårt varmvatten inte fungerat, men samtidigt försökt tänka på att det är väldigt nyttigt att inte ta för givet allt jag har fått tilldelat. Fast sen har jag ändå muttrat lite till... det är nog så man fungerar helt enkelt.
Stor kram till dig!

Bloggullet sa...

Ett tag sen jag var här eftersom
jag haft lite bloggtorka.;o)
Jag vill önska dig en fin vecka.
Kram

Trädgårdsingenjören sa...

Ja, det är så lätt att man går och fastnar i eget groll när man igentligen borde stanna upp och tänka till.. hur bra man har det och tacksamhet är så ofta på sin plats. Mina tankar går ofta till Haiti det är ofattbart men man får försöka bidraga med det man kan här hemmifrån.
Kram Gry

gamla skolan sa...

Visst är det så , men människan fungerar ju så , vi retar oss på dom problem som finns närmast och som gäller oss själv . Det är helt naturligt ! Sätter man sen det i ett större perspektiv, är det ju oftast småsaker . Jag tycker att det är ok att få lov att gnälla , även om det naturligtvis finns dom som har det så mycket värre ! Kramar Susanne / den gamla skolan