torsdag 23 december 2010

Jul

Jag hade så mycket bilder i kameran så det blir ett till inlägg innan jul ....jag har ju sååå mycket tid . Det är faktiskt inte så stressigt här i Loppans bo som det lät i förra inlägget . I år har vi lagt det på en nivå som heter det vi inte kan köpa finns inte och sen så har vi bjudit bort oss själva till syrran på julafton och vips slapp vi fylla kylskåpet till bristningsgränsen med julmat .Men lite pynt har smygit sig upp ur gömmorna ända sedan första advent och sakta fyllts på ända fram till nu . Så på så vis ser det i alla fall juligt ut . Jag älskar julen , jag har fortfarande den där härligt pirrande känslan som börjar några dagar innan julafton .... fast än EnVilsen knappt får några julklappar längre ..... men man ser barnens förväntningar och man vet att hela familjen och lite släkt samlas , mysigt .

Mannen var så nervös på julafton när han var liten att han kräktes av anspänningen . Numera kalsongbadar han i snön på julaftonsmorgon för at svalka av sig . I år får han väl en riktig avrivning så kallt som det är . Jag råkade berätta om det får mina arbetskamrater så nu kommer det väl att stå en hoper storögda damer flåsandes utanför staketet , ni är oxå välkomna !! Annars är det väl barnas högtid framförallt . Den här lilla Loppan har nog hur mycket pirr i magen som helst och snudd på kräkvarning. Tack vare julkalender håller hon en exakt koll på hur många dagar det är kvar och hon dubbelkollar ibland med mej som är vimsigare än de flesta -Mamma är det verkligen bara 22 dagar kvar nu ? -Nej det tror jag inte , de e nog fler säger jag /hoppas jag . -Neej Mamma de e det kolla här ...så räknar hon och förklarar - och Mamma man kan räkna så här oxå : dan före dan före dan före ......osv i en oändlighet . Lite godis har vi i alla fall fått till . Marshmallowsklubbor och choklad doppad marsipan ligger på en lagom nivå .
Sen finns det ju oxå annat men julen , sorgen och saknaden efter de som lämnat det här jordelivet . Saknaden efter Mormor och tomheten att hon inte är med längre . Men hennes kärlek och värme finns inom mig och jag tror att hon gläds åt hur barna växer och utvecklas . - Det går bra för oss Mormor vi fixar det här ! Det finns ju oxå en ensamhet som för vissa blir värre än någonsin under julen jag lider med dem och jag vet att det var det värsta för Mormor med hennes saknad efter Morfar , men nu har dom ju varandra *hoppas*.

Sen finns det ju vissa som bara får stå utanför och kika in genom fönstrena på allt det vackra som lyser och glimmar där inne . Flickan med svavelstickorna , hemlösa och andra som på något sätt har det svårt . Låt våra tankar och överflöd gå till dem oxå , alltid . Harry ska få komma in , jag lovar bara skinkan kallnat. Med detta önskar jag er alla en riktigt fantastiskt God Jul . Tack för alla kommentarer dom ger mej så mycket !!

Midvintergnister och Tomtesmyg //Lotta

22 kommentarer:

Lisas torp sa...

Många fina och tänkvärda tankar hos dej idag, och det är bra, tycker jag - att julen även manar till lite eftertanke - att man inte bara rusar på och fångas av prylar och "yta"!

Julen har säkert många ansikten och minnen av våra kära, som inte längre finns bland oss kommer alltid upp, även här i Lisa-hemmet!

Nån vinter-kalsongbadande-karl har jag nog inte i sikte i alla fall, men kanske blir gårdsplanen full hos dej imorron...:-)!
Den goaste, och finaste julen önskar jag dej och din familj!
Kramar
Lisa

Annas skattkammare sa...

Så fina och tänkvärda rader så jag blir alldeles rörd, visst är det det julen handlar om, att tänka efter och bry sig om varandra.. Köphysterin har jag tröttnat på för länge sedan..
Så fint och juligt du har hos dig, här har jag inte hunnit med så mycket iår, men vad gör väl det, jag njuter av andra saker. Nu ska jag sätta på lite julmusik och klä granen, sen ska jag åka och jobba kvällen.
Önskar dig en underbar jul!
Kram /Anna

Jenny Oak Fae sa...

Vilket fint inlägg,
blev riktigt rörd..!

Vackert Julhem du har vännen!

Önskar dig och din familj en alldeles underbart God Jul!!!

KRAM, Jenny

Wickans värld sa...

Så fint du har pyntat! Så låg nivå som i år har jag aldrig haft det på pyntadet... Tur även att jag inte haft tid att blogga o hälsa på alla andra som gjort så himla fint!! Men jag tror det blir en jul ändå!! =)

God jul till dig o de dina!
Kramar / Wickan

Ann-Catrin sa...

Hej vännen!

Vilket fint inlägg.. verkligen tänkvärda ord
och vackra bilder därtill från ert sagolika hem i julskrud

Önskar dig och de dina en härligt fridfull jul
många kramar
Ann-Catrin

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det lät ju skönt det där med att bjuda bort sig... Ja, jag har inga syskon, så det blir genast svårare... :)
Önskar dig en riktigt GOD JUL!

Kram
Marie

Anneli sa...

Vill önska dej en GOD JUL & tacka för alla roliga & tänkvärda inlägg som du skriver !(har nyss hittat din blogg! :)) -Klart att alla nära & kära finns med oss även om dom lämnat detta jordeliv. Det känns härligt & trösterikt att tänka så !!
Kram från en Västerbottning i urskogen !

Ett Vitare Hem sa...

Önskar dig en riktigt GOD JUL!!!
Kram/Lena

Vintage House sa...

Önskar dig och din familj en riktigt skön och ljuvlig jul.
kram
sandra

Helen sa...

Så fint skrivet mellan de underbara bilderna!

Ha en fröjdefull jul!

Stor kram!

vosgesparis sa...

Wishing you a happy Christmas eve... God Jul,
desiree

Unknown sa...

Önskar dig och din familj en fortsatt skön och härlig jul
Kram Maria

Country Hill sa...

Hoppas Du har haft fina och underbara juldagar.
God fortsättning!
Kram Lena

Elzie sa...

God fortsättning på er. Ljuvligt julhem ni har.
Kram Elzie

C De-sign sa...

Så fint du skriver.... jag är helt säker på att mormor är med dig...... njut nu av ditt pyntade hem och ha sköna mellandagar! Kram fr C

Elzie sa...

Önskar dig och de dina ett gott nytt 2011.
Kram Elzie

Hanna sa...

Hej! Spana gärna in min blogg på http://wordsbyme.se Där hittar du mina senaste shoppingfynd, fina bilder, diverse tankar osv.. Ha en trevlig kväll!

STENLYCKA sa...

Tack för att jag fått vara en av dem som under 2010 fått njuta av ditt vackra hem, dina vackra bilder, dina ljuvliga texter och dina rara hälsningar.
Önskar dig och din familj ett Gott Nytt År och låt det nya året hos dig fyllas med glädje,kärlek,ljus och energi!
Tack för att jag får vara din bloggvän!
Kram Raina

C De-sign sa...

Jag önskar dig en underbar nyårsafton! Och ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2011! Varm Kram fr C

Nillis sa...

Vad fint du skriver och underbara bilder. Gott nytt år på dig också. kram Pernilla

Marita sa...

Å vilket mysigt inlägg! Jag blev alldeles varm i hela kroppen när jag läste och tittade på alla dina vackra bilder! Vilken rolig tradition din make har, kalsongbad i snön....fniss!! Ja, det blir nog fullt av damer utanför er tomt...hahaha!!
När våra barn var små hade vi också adventskalender med paket. Det var verkligen populärt!! Ett bra sätt att hjälpa barnen att ha koll på tiden fram till jul!
Önskar dig och din härliga familj en riktigt god fortsättning på det nya året!
Massor av kramar, Marita

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hej goa Loppan och god fortsättning på det nya året!
Så fint och tänkvärt du skriver och vilket fantastiskt vackert hem ni har!

Ha det gott!
kram
nina